OYS 2030 -sairaalahankkeen uudistamisohjelma ensimmäinen vaihe, uusi sairaala valmistuu Kontinkankaalle vuonna 2023.
Uutiset

OYS 2030 -sairaalahanke etenee – B-talo käyntiin

Oulun jättimäinen sairaala-allianssihanke on edennyt toisen uudisrakennusosan toteutusvaiheeseen. Uusi sairaala valmistuu Kontinkankaalle vuonna 2023. A-Insinöörit on mukana allianssikumppaneiden kanssa suunnittelussa ja hoitaa myös rakennuttamisen projektijohtotehtäviä.

OYS 2030 -uudistamisohjelmassa Oulun yliopistollisen sairaalan tilat ja toiminta päivitetään vastaamaan tulevaisuuden erikoissairaanhoidon tarpeisiin. Ensimmäisessä vaiheessa Oulun Kontinkankaalle rakennetaan tilat toiminnoille, joiden tulee toimia tehokkaasti vuorokauden ympäri vuoden jokaisena päivänä: päivystykselle, teho-osastoille, leikkaussaleille, synnytyspalveluille sekä niiden tarvitsemille tukipalveluille.

Helmikuun lopussa käynnistyi uuden sairaalan B-talon toteutus, kun Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri allekirjoitti toteutusvaiheen sopimuksen B-rakennuksen allianssiryhmän kanssa. B-osan toteutusvaiheeseen kuuluu noin 59 000 bruttoneliömetriä uusien sairaalatilojen ja maanalaisten paikoitustilojen rakentamista.

B-rakennus toteutetaan yhtä aikaa jo rakenteilla olevan A-osan kanssa siten, että rakennukset muodostavat valmistuttuaan yhden kymmenkerroksisen kokonaisuuden. Uusi sairaala valmistuu vaiheittain vuoden 2023 loppuun mennessä.

A-Insinöörit suunnittelee sairaalan rakenteet ja akustiikan

A-Insinöörit on mukana sairaanhoitopiirin kumppanina uudistusohjelman ensimmäisessä vaiheessa sekä A- että B-rakennusten allianssiryhmissä. A-Insinöörien vastuulla on rakennesuunnittelu ja akustiikkasuunnittelu, rakennus- ja talotekniikkatöiden valvonta sekä rakennuttamisen projektijohtotehtäviä, joihin kuuluu suunnitteluryhmän koordinointi ja toiminnallisen suunnittelun ohjaus.

OYS 2030 -ohjelman merkittävimpiä hyötyjä potilaalle ovat parantuva hoidon laatu ja potilasturvallisuus. Suunnittelussa korostuvat muun muassa sairaalatyön tuottavuuden parantaminen ja resurssien joustava käyttö, tilojen ja toimintojen vakiointi, teknologian hyödyntäminen sekä tehokkaat logistiset ratkaisut.

– Tavoitteena on, että tiloista tulee viihtyisät, monikäyttöiset ja energiatehokkaat. Hankkeesta tekee haastavan paitsi kunnianhimoiset tavoitteet myös mittakaava, toteaa suunnitteluryhmän koordinoinnista vastaava projektipäällikkö Mikko Mäläskä A-Insinööreistä.

Suunnittelijaryhmän muodostavat A-Insinöörien rinnalla arkkitehtitoimisto Tähti-Set, Lukkaroinen Arkkitehdit, UKI Arkkitehdit ja Granlund. Suunnitteluryhmän lisäksi B-rakennuksen toteutuksesta vastaavaan allianssiin kuuluvat Skanska, Caverion ja Siemens, A-talon allianssiin puolestaan NCC, ARO Systems ja Siemens.

Kaikkiaan uuden sairaalakokonaisuuden kustannukset ovat noin 1,6 miljardia euroa, josta uudisrakentamisen osuus on noin 900 miljoonaa. B-rakennuksen kokonaisbudjetti on tästä noin 375 miljoonaa euroa.

Lisätietoja:

Kari-Pekka Tampio, ohjelmajohtaja, Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin kuntayhtymä
puh. 040 151 4005
kari-pekka.tampio@ppshp.fi

Mikko Mäläskä, projektipäällikkö, A-Insinöörit
puh. 040 740 8076
mikko.malaska@ains.fi

Oulun yliopistollisen sairaalan uudistamisohjelman verkkosivut oys2030.fi

 

TILAA UUTISKIRJE