Vanha Järvenpäässä sijaitseva koulu sai purkutuomion sisäilmaongelmien vuoksi. A-Insinöörit konsultoi rakentamiseen valittua allianssiryhmittymää rakennesuunnittelun merkeissä. Uusi 9 000 m2 rakennus avaa ovensa evakossa oleville oppilaille elokuussa 2019.

Päärakennesuunnittelija Pertti Juholalle kohde on läheinen, ovathan hänen omat lapsensa käyneet aikanaan Kinnarin koulua. Maanrakennustyöt aloitettiin tammikuussa. Rakennustyöt aloitettiin helmikuussa ja ovat päässeet hyvään vauhtiin toukokuussa.

Kyytiä sisäilmaongelmille oikeaoppisilla rakenteilla

Rambollin Terve talo -konsultin johdolla palaveerataan kuukauden välein ja työmaalla tehdään katselmuksia sitä mukaa, kun rakennushanke etenee. – Materiaalivalinnoissa suositaan homehtumattomia ja lahoamattomia materiaaleja, Juhola kertoo. Oikeaoppisilla, maanalaisilla ja -päällisillä rakenneratkaisuilla pyritään estämään koulua piinanneet ongelmat.

Vanha, kahdesta rakennuksesta koostuva koulu oli rakennettu tontille, jonka pohjavesi on korkealla. Kellaritilat sijaitsivat käytännössä vesirajan alapuolella. Koulurakennukset rakennettiin aikanaan 40-70 -luvuilla. Vanhemmat seuraavat luonnollisesti suurella mielenkiinnolla ja odotuksin uuden koulun rakentumista. Oppilaat ovat evakossa tontilla sijaitsevissa väistötiloissa; isommat oppilaat muissa kouluissa. Sisäilmaongelmat puhuttavat eikä ihme: suuri osa pääkaupunkiseudun kouluista kärsii niistä. Loppukäyttäjät joutuvat niille alttiiksi sekä kodeissaan että julkisissa rakennuksissa.

Kinnarin koulun allianssi: Järvenpään kaupunki, Mestaritoiminta Oy, NCC Suomi Oy, Arkkitehtitoimisto Hannu Jaakkola Oy (pääsuunnittelija)

Pitkäaikaisturvallinen rakennus on A-Insinöörien ratkaisu sisäilma- ja kosteusongelmiin. Katso video ja Tutustu A-Insinöörien sisäilma ja rakennusterveyspalveluihin.

Lisätiedot
Pertti Juhola
0207 911749
pertti.juhola@ains.fi

 

Vääräoppisella rakennesuunnittelulla rakennus voidaan pilata jo alkumetreillä.

Lari Eskola, johtava sisäilma-asiantuntija

A-Insinöörit

A-Insinöörien rakennesuunnittelutiimi

Pertti Juhola

päärakennesuunnittelija/projektipäällikkö


Joonas Saukkonen

elementtisuunnittelu


Marko Asunmaa

tietomallivastaava ja elementtisuunnittelu


Tomi Vartiainen

perustusten ja paikallavalurakenteiden rakennesuunnittelu


Ilpo Lakka

betonirakenteiden erikoisasiantuntija


Iida Kummola

ontelolaattakenttien saumaraudoitusten suunnittelu ja teräsrakenteiden rakennesuunnittelu


Ville Riikonen

teräsrakenteiden suunnittelu


Heidi Halminen

suunnitteluassistentti ja projektisihteeri