Suomen ja Baltian Tekla BIM Awards 2018 -kilpailun voittajaksi on valittu Kainuun uusi sairaala. A-Insinöörien poikkeuksellisen kattavasti mallintama Luminary-tornitalo sai mallinnuskilpailussa kunniamaininnan. Luminaryssa olimme mukana rakennesuunnittelun lisäksi pohjarakenteiden ja akustiikan suunnittelussa. Vastasimme myös voittajakohteen akustiikkasuunnittelusta.

Tänä vuonna kymmenennen kerran järjestetyn Tekla BIM Awards -kilpailun palkinnot jaettiin torstaina 14.6.2018 Helsingissä. Kainua-allianssin voittajaprojektissa osapuolet ovat tehneet kattavaa tietomallipohjaista yhteistyötä rakennushankkeen alusta lähtien. Erityistä on ollut tietomallipohjainen käyttäjien osallistaminen suunnittelutyössä.

Pääpalkinnon lisäksi tuomaristo jakoi yhteensä neljä kunniamainintaa. Kunniamaininnan saivat Luminary-projekti, Toimistorakennus Vilnassa, Helsingin keskustakirjasto ja Länsisalmen Maisemaportaali -projekti. Eniten yleisöääniä keräsi Helsingin keskustakirjasto.

Palkintoraadin mukaan Luminary -projekti on erityisen tarkasti tietomallinnettu asuinrakennushanke. Mallinnuksessa on huomioitu mm. putoamissuojaukset, joka edesauttaa rakennustyömaan työturvallisuutta. Elementtien mallinnustarkkuus on viety poikkeuksellisen pitkälle, ja työmaan vaatimukset on otettu mallissa erinomaisesti huomioon. Tuomaristo kommentoi Luminary -projektia: “Olisi hienoa, jos kaikki talonrakennushankkeet olisivat tällä tasolla.”

Olisi hienoa, jos kaikki talonrakennushankkeet olisivat tällä tasolla.

Tekla BIM Awards 2018 -kilpailun tuomaristo

Uniikki ja vaativa asuinrakennus

A-Insinöörien tietomallinnustiimin mukaan Tampereen keskustaan rakentuva Luminary oli kokonaisuudessa erittäin vaativa ja uniikki asuinrakentamisen kohde, mutta tietomallinnuksen tuoman visuaalisen avun avulla vaikeatkin paikat voitiin ratkaista.

Välillä tehtiin myös mahdottomasta mahdollista! Mallinnuksen hyöty korostui varsinkin Luminaryn monitasoisten kellarikerrosten visualisoinnissa ja monimutkaisten liitosten ratkomisessa”, kertoo suunnittelija Sallamari Hietanen A-Insinööreistä.

Luminaryn tietomalli vietiin jokaisen suunnittelualan toimesta erittäin pitkälle. Mallintamisen hyöty ja jouhevuus korostuivat, kun pystyimme käyttämään suunnittelun lähtötietona suoraan kaikkien suunnittelualojen malleja. Myös työmaalla malleja käytettiin hyödyksi edistyksellisen paljon, joka ilahduttaa meitä mallintajia suuresti. Upea kohde, loistavat yhteistyökumppanit ja tiimi. Oli hienoa olla mukana näin upeassa projektissa!”, Hietanen iloitsee Luminaryn menestyksestä.

Välillä tehtiin myös mahdottomasta mahdollista! Mallinnuksen hyöty korostui varsinkin Luminaryn monitasoisten kellarikerrosten visualisoinnissa ja monimutkaisten liitosten ratkomisessa.

Sallamari Hietanen, A-Insinöörit

Sallamari Hietanen

A-Insinöörit

Kilpailun tuomaristoon kuuluivat Tapio Kivistö Rakennuslehdestä, Miimu Airaksinen RIL:stä, Olli Seppänen Aalto Yliopistosta, Tomi Henttinen Building Smartista sekä Kai Lehtinen Trimblestä.

Kilpailun voittaja osallistuu kansainväliseen Tekla Global BIM Awards -kilpailuun vuonna 2018.

Lue lisää www.tekla.com

Lisätiedot

Sallamari Hietanen
0207 911 363

Kuvassa Tekla BIM Awards 2018 -kilpailun Luminary-projektin tietomallinnustiimi