Uralla eteenpäin:
Projektiarkkitehti Anssi Savisaari tuo hankkeisiin lisäarvoa pistepilvitiedon avulla

A-Insinöörien Tampereen korjaussuunnitteluyksikköön projektiarkkitehdiksi nimitetyn Anssi Savisaaren intohimona on tuottaa arvoa integroimalla teknologiaa hankkeisiin. Erityisesti häntä kiinnostaa pistepilvitiedon hyödyntäminen korjausrakentamisen arkkitehtisuunnittelussa. Savisaari korostaa hankesuunnittelun merkitystä projektin onnistumisessa.

Uudet digitaaliset työkalut voivat tarjota huikeita mahdollisuuksia, mutta jos teknologiaa ei osata integroida hankkeeseen, niin karahdetaan kiville. Tehtäväni on tuoda hankkeisiin suunnitelmallisuutta sekä toimia varsinaisen suorittavan työn tekemisen lisäksi konsulttina”, Savisaari sanoo.

Savisaari on tutkinut pistepilvitiedon vaikutuksia korjausrakennushankkeen arkkitehtisuunnitteluun ja projektinjohtoon. Tutkimusten perusteella on voitu integroida uusia teknologioita olemassa oleviin suunnitteluprosesseihin.

Uutta liiketoimintaa A-Insinöörien palvelukattauksessa on mm. kuvauskopterien hyödyntäminen fotogrammetrisen pistepilvitiedon tuottamiseen, laserkeilausaineistojen tilauskäytäntöjen kehittäminen, pistepilvitiedon jatkokäsittely sekä hyödyntäminen suunnittelussa ja inventointimallien tuottaminen. Tilauskannan suunta on lupaava!” Anssi iloitsee.

Uudet digitaaliset työkalut voivat tarjota huikeita mahdollisuuksia, mutta jos teknologiaa ei osata integroida hankkeeseen, niin karahdetaan kiville.

Anssi Savisaari, A-Insinöörit

Anssi Savisaari

A-Insinöörit

”A-Insinöörit haluaa osaltaan edistää uuden teknologian hyödyntämistä rakennushankkeissa. Pistepilvitiedon muuttaminen suunnittelijoille käyttökelpoiseen muotoon on välttämätöntä, jotta uusi informaatio voidaan implementoida suunnitteluprosesseihin. Olimme jo hetken aikaa tuumailleet sopivaa tulokulmaa aiheeseen, ja kun Anssin kanssa ryhdyttiin keskustelemaan diplomityöaiheesta, suunta tuntui itsestään selvältä. Anssissa yhdistyvät sopivalla tavalla innovatiivisuus, kokeilunhalu ja sellainen käytännön osaaminen, jota pistepilvien ja inventointimallien äärellä tarvitaan!” korjaussuunnitteluyksikön johtaja Mikko Tarri toteaa.

Anssi Savisaari on edennyt urallaan ripeästi: kehittämisestä innostunut nuori mies aloitti harjoittelijana A-Insinöörien korjausrakentamisen yksikössä Tampereella vuonna 2015 ja valmistuttuaan kesällä 2017 aloitti heti suunnittelijan tehtävät. Maaliskuusta lähtien hän on jatkanut korjaushankkeiden arkkitehtisuunnittelun sekä pistepilvitietoon ja inventointimallintamiseen liittyvän liiketoiminnan kehittämistä projektiarkkitehdin roolissa tutussa tiimissään.

Lisätiedot

Anssi Savisaari puh. 0207 917 292
Mikko Tarri puh.  0400 576 633