Palvelut

Putkistosaneeraus

Kiinteistön linjasaneeraus eli putkiremontti tarkoittaa rakennuksen vesi- ja viemärijohtojen kunnostusta tai uusimista.

PYYDÄ TARJOUS

Laajassa putkiremontissa koko kiinteistön käyttövesi-, lämmitysvesi- ja viemäriputkien lisäksi uusitaan märkätilojen vesieristykset, laatoitukset ja vesikalusteet. Esimerkiksi vesivahingoissa myös kiinteistön rakenteita voi olla tarpeen korjata. Putkiremontti on usein taloyhtiön kalleimpia korjaushankkeita ja sen suunnitteluun kannattaa ottaa asiantuntija avuksi.

Kokonaisvaltaista palvelua putkiremonttiin

Putkistoremontin hintaan vaikuttavat kiinteistön ikä, sijainti, huoneistojen keskimääräinen koko ja lukumäärä. Taloyhtiöiden putkiremonttien lisäksi suunnittelemme teollisuuden putkistosaneerauksia. Korjaussuunnittelun asiantuntijamme ohjaa ja valvoo putkiremontin kulkua taloyhtiön eduksi. Hyvin tehty suunnittelu säästää merkittävästi korjaamisen kustannuksia.

Putkiremontin aluksi selvitetään korjaustarpeet

Putkiremontin aluksi tutkimme kiinteistön nykyisen teknisen kunnon. Samalla selvitämme asiakkaan ja osakkaiden tarpeet sekä korjaamisen tavoitteet. Näiden lähtötietojen avulla löydämme teknisesti ja taloudellisesti optimaalisen kokonaisratkaisun linjasaneeraukseen.

Korjaustarpeen kartoituksen jälkeen alkaa hankesuunnittelu, joka on putkiremontin kriittisin vaihe. Hankesuunnittelussa määritellään ja päätetään remontin tavoitteet, sisältö, laajuus, aikataulu ja budjetti. Tässä vaiheessa selvitetään myös asiakkaalle sopiva korjaamisen toteutustapa. Hankesuunnittelu luo pohjan putkiremontin taloudelliselle ja laadulliselle onnistumiselle, ja panostus kattavaan hankesuunnitteluun tuo merkittävää kustannussäästöä myöhemmissä vaiheissa.

Autamme putkiremontin kilpailutuksessa ja urakoitsijan valinnassa

Hankesuunnittelun jälkeen teemme tarkemmat LVI-suunnitelmat sekä muut rakennuslupaa varten tehtävät piirustukset. Korjaustyö kilpailutukseen tarvitaan arkkitehti-, rakenne-, LVI-, ja sähköpiirustuksia sekä työselostuksia. Autamme kilpailutuksessa ja urakoitsijan valinnassa. Toteutussuunnitteluvaiheessa kartoitamme myös rakennuslupaa vaativat huoneistokohtaiset lisä- ja muutostyötoiveet. Tällaisia ovat esimerkiksi kylpyhuoneiden laajennukset tai huoneistosaunan rakentaminen.

PUTKIREMONTTI LISÄÄ VIIHTYYTTÄ

Oikein ajoitettu ja parhaalla mahdollisella menetelmällä toteutettu putkistosaneeraus parantaa asukasmukavuutta sekä lisää kiinteistön energiatehokkuutta.

ASUKAS SAA OSALLISTUA

Putkiremonttipalvelussamme myös taloyhtiön osakas saa vaikuttaa putkirempan laajuuteen, laatutasoon ja kustannuksiin.

PALVELUMME PUTKISTOSANEERAUKSISSA

Toimiva viestintä varmistaa onnistuneen putkiremontin

Putkisto kestää tyypillisesti toimintakunnossa 40-50 vuotta. Vaikka putkiremontti ei ole miellyttävä vaihe taloyhtiön elinkaaren aikana, se tulee onneksi eteen harvoin. Koska putkiremontti haittaa asumista, sen suunnitteluun kannattaa satsata. Linjasaneerauksen asiantuntijamme tietävät, että ajantasainen ja aktiivinen viestintä on onnistuneen putkiremontin edellytys. Siksi asukkaille tiedottaminen on olennainen osa palveluamme.

Kysy lisätietoja

Tuomas Koski-Lammi
Tuomas Koski-Lammi

suunnittelujohtaja, korjaus- ja asiantuntijapalvelut
+358 40 670 0131
tuomas.koski-lammi@ains.fi
Etelä-Suomi

Ruut Ronni
Ruut Ronni

yksikönjohtaja
+358 40 126 2300
ruut.ronni@ains.fi
Sisä-Suomi

Pekka Narinen
Pekka Narinen

operatiivinen johtaja
+358405001411
pekka.narinen@ains.fi
koko Suomi

Jari Jäntti
Jari Jäntti

suunnittelupäällikkö, korjausrakentaminen
+358 40 653 1725
jari.jantti@ains.fi
Itä-Suomi

Palveluun liittyvät referenssit

Annalan ryhmäkoti, Tampere
Annalan ryhmäkoti, Tampere
As.oy Nahkakeskustalo, Helsinki
As.oy Nahkakeskustalo, Helsinki
As.oy Läntinen Puistokatu 6, Helsinki
As.oy Läntinen Puistokatu 6, Helsinki