Kesätöissä sai kokeilla uutta ja laittaa oman asiantuntemuksen likoon

A-Insinööreillä työskentelee vuosittain kymmeniä kesätyöntekijöitä. Moni heistä jatkaa kesän jälkeen töitä opiskelun ohessa – ja tekee myöhemmin lopputyönkin meille. Kysyimme rakennuttamisen toimialalla kustannuslaskennan yksikössä kesän työskenneeltä Katarina Vartevalta, miten kesäduuni sujui. Kiitosta saimme mm. siitä, että opiskelijan osaamiseen luotettiin. Katarina sai tehdä töitä itsenäisesti, mutta tuki oli aina tarvittaessa lähellä. Katarina jatkaa töitä kustannussuunnittelijana A-Insinööreillä opiskelunsa ohella.

1. Mikä on ollut mieleenpainuvinta työtehtävissä? 

Katarina Varteva. kustannuslaskenta, A-Insinöörit

Kuvassa Katarina Varteva

”Sain tehdä itsenäisesti projektin, jossa laskin rakennuksen hiilijalanjäljen. Laskin siinä rakennuksen elinkaaren aikaista vaikutusta ilmastoon. Minulla oli kandidaatintutkinnosta tähän hieman pohjatietoa, ja aihe on ajankohtainen – sekin teki projektista todella palkitsevan.

Toinen mieleen jäänyt projekti oli kaavakustannusanalyysi Helsingin kaupungin yleiseen tonttihakuun. Siinä analysoin asemakaavoja ja niiden kustannusvaikutuksia. Tuloksena tuotamme tilaajalle nopeasti havainnollisen analyysin, jossa vertailemme rakentamisen kustannuksia eri tonteilla. Analyysia voi hyödyntää mm. alueen kehityssuunnan suunnittelussa ja tukemisessa.”

2. Mitkä fiilikset sinulle jäi töistä A-Insinööreillä?

”Sain tehdä itsenäisesti töitä, mutta olen kuitenkin saanut myös tukea aina kun olen sitä kaivannut – onhan täällä asiantuntijoita ja ammattilaisia pilvin pimein! Rakennusala on monipuolinen. Pidän siitä, että näen oman kädenjäljen konkreettisesti.”

3. Miten päädyit A-Insinööreihin kesätöihin?

”Olen opiskellut energia- ja ympäristötekniikan kandidaatin tutkinnon, ja syksyllä aloitan Aalto-yliopiston Building technology -maisteriohjelmassa. Tapasin rakentamistalouden kerhon ekskursiolla A-Insinöörien johtavan kustannusasiantuntijan. Hän kehotti minua hakemaan töihin A-Insinööreille.”

Oletko sinä tulevaisuuden A-luokan insinööri? Hae meille töihin!

Tutustu palveluihimme: