Kesätöissä sai kokeilla uutta ja laittaa oman asiantuntemuksen likoon

A-Insinööreillä työskentelee vuosittain kymmeniä kesätyöntekijöitä. Moni heistä jatkaa kesän jälkeen töitä opiskelun ohessa – ja tekee myöhemmin lopputyönkin meille. Kysyimme geo- ja kalliotekniikan yksikköön kesätöihin tulleelta Niko Kälkäjältä, miten kesäduuni sujui. Kiitosta saimme mm. mukavista työkavereista ja joustavasta päätöksenteosta. Nikon mieleen oli työnteon vapaus ja monipuoliset työtehtävät. Nikon rohkea päätös vaihtaa työmaat suunnittelutehtäviin kannatti – mies yllättyi positiivisesti!

1. Mikä on ollut mieleenpainuvinta työtehtävissä? 

Niko Kälkäjä, geo-ja kalliotekniikka, A-Insinöörit

Kuvassa Niko Kälkäjä

”Lahden eteläinen kehätie on kuitenkin ollut ehkä mieleenpainuvin. Projekti on todella laaja ja siinä on useita eri siltapaikkoja, joissa monissa toisistaan poikkeavat olosuhteet. Kaikkiaan olen saanut tehdä monipuolisesti erilaisia projekteja – kaikkihan tässä vaiheessa on vielä uutta ja ihmeellistä.”

2. Mitkä fiilikset sinulle jäi töistä A-Insinööreillä?

”Täällä on todella mukava työporukka. Espoon geo- ja kallioyksikkö on aika pieni, joten tutustuin kaikkiin omassa yksikössäni. Toisaalta tapasin myös muiden infrapuolen yksiköiden ihmisiä, mikä oli hienoa. A-Insinööreillä on nuorekas ilmapiiri, ja vaikka firma on melko iso, päätöksenteko on joustavaa ja työskentely vapaata.”

3. Miten päädyit A-Insinööreihin kesätöihin?

”Olen tehnyt energia- ja ympäristötekniikasta Aalto-yliopistoon kandidaatintutkinnon, ja sitä tehdessäni kiinnostuin geo- ja kalliotekniikasta. Nyt opiskelen Geoengineering-maisteriohjelmassa. Olen ollut urakointipuolella töissä työmaalla, mutta halusin nähdä myös suunnittelutyön arkea. A-Insinöörien rekrytointitapahtumassa päädyin juttelemaan geo- ja kalliotekniikan yksikön johtajan kanssa, ja hän rohkaisi hakemaan paikkaa.”

Oletko sinä tulevaisuuden A-luokan insinööri? Hae meille töihin!

Tutustu palveluihimme: