Uratarina: Mikko Kylliäinen arvostaa matalaa hierarkiaa – johtajien ovet ovat aina auki

Mikko Kylliäinen

Akustiikkasuunnittelun yksikönjohtaja
3,5 vuotta A-Insinööreillä
22 vuoden kokemus alalta

A-Insinöörit eroaa monesta muusta isosta insinööritoimistosta siinä, että omistuspohja on kotimainen ja omistajuus kasvollista. Omistajatkin tekevät suunnittelutyötä, eli organisaation johto todella ymmärtää ja elää työn arkea. Johtajia nähdään päivittäin, ja heiltä saa neuvoja ja tukea aina kun tarvitsee.

”Jo ensimmäisenä työpäivänäni A-Insinööreillä huomasin, että johtajien työhuoneiden ovet ovat aina auki. Se ei ole itsestään selvyys tämän kokoisessa yrityksessä.”

Näin isossa insinööritoimistossa voi luottaa siihen, että johtaminen ja toiminta on järjestelmällistä ja vakaata. Isossa yrityksessä pääsen myös mukaan laajempiin ja vaativampiin projekteihin, ja yhteistyötä tehdään laajasti eri toimialojen ja yksiköiden kanssa. Meillä projektit sujuvat juohevasti, kun koko suunnittelu tulee saman talon sisältä.

Suunnittelupuolella työn monipuolisuus tuo mielekkyyttä tekemiseen. Tehtävät vaihtelevat projektista toiseen, ja meillä on myös paljon koulutusta ja tuotekehitystä rakennusteollisuuden kanssa. Tutkimustakin me teemme. Vaikka olen ollut alalla nyt 22 vuotta, niin joka päivä on uutta opittavaa.

A-Insinööreillä osaamisen tukeminen ja kouluttautumisen merkitys eivät ole pelkkää sanahelinää, vaan ne ymmärretään keskeiseksi tekijäksi yrityksen menestyksessä. Koulutusmahdollisuuksia tarjotaan koko henkilöstölle. Minusta täällä on sellainen ajatus, että ihmisistä pidetään huolta. Yhdessä teemme työt ja yhdessä vietämme kahvitauot niin, että saman pöydän ääreen istahtavat niin kesätyöntekijä kuin hallituksen puheenjohtaja.

Katso avoimista työpaikoistamme, millaista osaamista meillä tarvitaan juuri nyt!

Työssäni parasta on se, että voin jakaa omaa osaamista nuoremmille tekijöille ja nähdä miten he kehittyvät työssään ja kasvavat ammattiinsa.