A-Insinöörien 60-vuotisjuhlaviikko kesäkuun 2019 alussa oli ikimuistoinen. Juhlahumun jälkeen päällimmäisenä mielessäni on se sama asia, joka on siivittänyt A-Insinöörien projekteja ja työyhteisöä vuosikymmenten yli: yhdessä tekeminen, kirjoittaa Jyrki Keinänen.

Paraskaan juhla ei rakennu yksin, vaan yhdessä läheisten ihmisten ja yhteistyökumppaneiden kanssa. Kiitos teille kaikille, jotka osallistuitte juhlaviikkoomme. Kiitos myös teille, jotka ette päässeet paikan päälle – olette tärkeitä meille joka ikinen.

Asiantuntijatyössä aivot tarvitsevat aika ajoin palauttavia hetkiä, ja niistä on A-Insinööreissä pidetty kiinni alusta lähtien. Juhlaviikko antoi myös tilaisuuden vaihtaa kuulumisia asiakkaiden ja kumppaneiden kanssa.

Millainen juhla meillä olikaan! Tapasimme virkeän joukon jo eläköityneitä A-Insinöörejä. Perhejuhlissa lapset laittoivat toimistomme uuteen uskoon eri puolilla Suomea – minunkin tuolillani vieraili useampi tulevaisuuden toimitusjohtaja. Nautimme juhlakonsertista samanaikaisesti Helsingin Musiikkitalossa ja Tampere-talossa. Viikko huipentui koko henkilökuntamme yhteisiin kesäjuhliin.

Yhteistyö ruokkii luovuutta ja luo merkityksellisyyttä

Kun kysyimme 60-vuotisjuhlien alla A-Insinööreiltä omista lempiprojekteistaan vuosien varrella, listalle nousivat vähän yllättäenkin aivan tavalliset koulut, päiväkodit ja alikulkutunnelit. Onnistumisen hetkissä toistui hyvä yhteispeli urakoitsijoiden, tilaajien, arkkitehtien ja muiden suunnittelijoiden kanssa. Parasta ovat olleet projektit, joissa kaikki auttavat toisiaan ja oppivat toisiltaan.

Yhdessä tekemisen merkityksestä rakennusalalla kertovat myös monet ansiokkaat allianssihankkeet – niitä on edessämme vielä useampia.

Meillä kaikilla on sama tavoite: luoda tiloja, ympäristöjä ja kaupunginosia, joissa ihmiset viihtyvät ja voivat hyvin. Jotta onnistumme, tarvitsemme toisiamme ajatusten peilaamiseen, uusien asioiden oivaltamiseen ja parhaiden käytäntöjen luomiseen.

Aivot tarvitsevat myös palautumista. Toivotan teille rentouttavaa kesää!

Kirjoittaja on A-Insinöörien toimitusjohtaja ja rakennusalan kehittäjä, joka puhuu intohimoisesti paremman rakentamisen, yhteistoimintamallien, digitaalisten ratkaisujen soveltamisen ja arvontuoton puolesta. Twitter: @jyrkikeinanen
LinkedIn: Jyrki Keinänen