A-Insinöörit toimi Vuosaaren Sataman jättihankkeessa keskeisimpien rakennushankkeiden rakennuttajana. Vuonna 2008 käyttöön otettu satama rakennettiin aikana, jolloin rakennusalan suhdanteet ylikuumenivat ja monen hankkeen budjetti ylittyi. ”Vuosaaressa budjetissa onnistuttiin pysymään A-Insinöörien taitavan toiminnan ansiosta”, Veli-Pekka Tanhuanpää rakennuttajana toimineesta Sponda Oyj:stä kertoo.

Vuosaaren Satamahanke oli valtava kokonaisuus, jossa sijoitettiin yhteen Sörnäisten satama, Länsisataman konttisatama, Laajasalon öljysatama sekä Pasilan tavarajunaliikenne. Rakennusten rakentaminen piti sovittaa sataman infran rakentamisen aikaikkunaan. ”Samanaikaisia rakennustöitä pidettiin haasteena, mutta kaikki sujui hyvin, sillä Juhani Karhu johti projektia ihailtavan jämäkästi”, Tanhuanpää kiittelee.

Onnistumisen salaisuus: Vahva rakennuttamis- ja talotekninen osaaminen

Hankkeet toteutettiin projektinjohtourakkana. A-Insinöörien projektinjohtamisen, rakennuttamisen ja valvonnan tehtävät kattoivat Vuosaaren keskeisimmät rakennukset:

  • 70 000 m² logistiikka-alueen
  • Porttikeskuksen:
    • 14 500 m² Gatehouse-toimistorakennus
    • 2 000 m² Hansaterminaali
    • 300-paikkainen pysäköintirakennus

 

"A-Insinöörien ansiosta pysyimme budjetissa ja aikataulussa."

Veli-Pekka Tanhuanpää

Sponda

”Juhani Karhu toimi hankkeiden projektinjohtaja sekä puheenjohtajana mm. suunnittelu- ja hankintakokouksissa.  Hän toi laajaa ja monipuolista suunnittelun, rakentamisen ja rakennuttamisen näkemystä suunnitteluratkaisuihin sekä hankinta- ja työmaatoimintaan niin rakennus- kuin taloteknisissäkin osa-alueissa. Sen ansiosta pysyimme budjetissa ja aikataulussa”, Tanhuanpää tiivistää.

Myös näistä palveluista voi olla sinulle hyötyä: